Annons

Här är betygen inför semifinalen

Publicerad 1 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Dags för SM-semifinal och repris på fjolårets SM-final mellan Växjö Lakers och Skellefteå. Hur ser styrkeförhållandena ut på pappret? Här kommer betygen, lagdel för lagdel.

Målvakter

Annons

Skellefteå

Markus Svensson/Erik Hanses

Kommentar: Markus Svensson avslutade kvartsfinalen med ett GAA på 1,71, bäst av alla målvakter. Sett till räddningsprocent ligger han längre ner i statistiken, men här lär han få lite mer att göra än i kvartsfinalen. Paret Svensson/Hanses känns dock fortsatt lite ojämnt.

Betyg: Fyra

Växjö

Cristopher Nihlstorp/Stefan Steen

Kommentar: Efter en riktigt jobbig säsong och en tuff öppning på kvartsfinalen börjar vi känna igen slutspelsmonstret Torpet. Han behöver fortsätta resan mot storformen här i semifinalen.

Betyg: Fyra

Backar

Skellefteå

Annons

Burström/Heed, Lindholm/Aho, Lindgren/Urbom, Lundberg

Kommentar: Sex av de sju backarna var med redan i SM-finalen förra våren. Det som förändrats är Sevc ut och Urbom in. Det är en förstärkning. Här finns allt man kan önska sig, både offensivt och defensivt. Givet toppbetyg.

Betyg: Fem

Växjö

Heikkinen/Larsson, Lundgren/Rosén, Martinsson/Varakas, Murphy/Laakso

Kommentar: Tog sig genom kvartsfinalen utan Laakso och nästan utan Murphy. Det var riktigt imponerande. Nu har Teemu Laakso tränat för fullt i två dagar. Är han redo för spel? Jag tror att han behövs för att stoppa Saiks fantastiska offensiv. Det är ett par nivåer vassare än Linköping. Samtidigt måste Rosén och Martinsson fortsätta våga.

Betyg: Fyra

Forwards

Skellefteå

Ritola/Zackrisson/Ericsson, Norman/Holmström/Calof, Pettersson/Lindholm/Lundberg, Pesonen/Forsell/Wingerli, Petterström

Annons

Kommentar: Inga förändringar på centerplats sedan slutspelet förra året. Ritola och Ericsson in. Kabanov och Widing ut. Ännu ett givet toppbetyg. Växjö Lakers får inte dra på sig för många utvisningar. Under grundserien gjorde Saik åtta mål i powerplay på fyra matcher.

Betyg: Fem

Växjö

Gynge/Rosén/Kiiskinen, Leino/Hillding/Salminen, Hennessy/Fröberg/Reddox, Johansson/Josefsson/Lundh, Rydahl/Byström-Johansson

Kommentar: Den fantasiska förstakedjan avgjorde kvartsfinalen och fjärdekedjan är tillbaka i formen de visade förra våren. Om Växjö Lakers ska kunna tävla mot Skellefteå måste de två däremellan leverera. Leino/Hillding/Salminen måste synas lite mer.

Betyg: Fyra

Tränare

Skellefteå

Hans Wallsson

Kommentar: Tre säsonger som headcoach, två guld och ett silver. Jag tror att Sam Hallam är en bättre matchcoach, men Wallsson har ett bättre material.

Annons

Betyg: Fem

Växjö

Sam Hallam

Kommentar: Semifinal, guld, semifinal. Det är inget snack om att Sam Hallam vet hur man matchar ett lag i slutspel. Små förändringar i backpar och kedjor gör stor nytta. Det ska bli mycket spännande att se hur han matchar Murphy, Laakso och Hennessy om och när de är tillbaka.

Betyg: Fem

Totalt

Skellefteå: 19/20

Växjö: 17/20

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons