Annons

Här är det lättast att få jobb

Publicerad 8 februari 2018
Foto: David Elg

Det finns gott om jobb inom många branscher i länet. Enligt Arbetsförmedlingen är läkare, sjuksköterska, undersköterska och lärare allra hetast på arbetsmarknaden i Kronoberg. Under året väntas 600 nya jobb växa fram i länet.

– Bristen på arbetskraft inom hälso- och sjukvård och inom skolan gör att jobbmöjligheterna är mycket goda inom dessa områden. Likaså är jobbmöjligheterna goda inom bygg, data/it och industrin. Men fullföljd gymnasieutbildning är oftast ett krav, säger Mario Zetino, arbetsmarknads-analytiker vid Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det är svårare att få jobb som bland annat banktjänsteman, butikssäljare inom fackhandel eller dagligvaror, ekonomiassistenter och kontorsreceptionister. Nedan följer Arbetsförmedlingens lista över vilka arbeten som det är lätt att få jobb inom.

Här är det brist på arbetskraft och lätt att få jobb (högskolenivå)

Arbetsterapeuter, barnmorskor, behandlingsassistenter, biomedicinska analytiker, civilingenjörer och ingenjörer, controllrar, förskollärare, grundskollärare, gymnasielärare, jurister, kuratorer, läkare, lärare i yrkesämnen, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, mjukvaru- och systemutvecklare, psykologer, sjuksköterskor (grund- och specialistutbildade), tandläkare, studie- och yrkesvägledare, universitets- och högskolelärare

Här är det brist på arbetskraft och lätt att få jobb (övriga utbildningsnivåer)

Anläggningsarbetare, buss- och lastbilsförare, byggnads- och ventilationsplåtslagare, förare av jordbruks- och skogsmaskiner, installations- och serviceelektriker, kockar, lackerare och industrimålare, maskinreparatörer, maskinställare och maskinoperatörer inom metall- och träindustri, motorfordonsmekaniker, murare, målare, svetsare, slaktare och styckare, tolkar, träarbetare/snickare, undersköterskor, vvs-montörer

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons