Annons

Daniel Rydström: Här är drömelvan 2017

En krönika av Daniel Rydström.
Det är bara några dagar kvar av år 2017. För den som älskar sport och bor i Kronobergs län var det ännu ett härligt år. Vi har bland annat kunnat fira ett allsvenskt avancemang för Växjö DFF och en SM-final i innebandy för Växjö Vipers.
Daniel RydströmSkicka e-post
Publicerad 1 januari 2018
Daniel Rydström
Detta är en personligt skriven text i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Smålandsposten

Våra stjärngäng i vintersporterna laddar nu för den avgörande delen av säsongen. Samtidigt planerar fotbollslagen för 2018. Jag tänkte sätta punkt för 2017 med att plocka ut en drömelva för fotbollsåret. Det blir en hel del Växjö DFF.

Målvakt: Markus Lindberg, Sandsbro

Annons

Sandsbro kvalade sig till division 3 efter en riktigt stark säsong. Målvakten Markus Lindberg räddade flera viktiga poäng, men följer inte med till trean. Nästa år spelar han med Hovshaga.

Back: Mario Vasilj, Öster

Kan se tillbaka på ännu en mycket fin säsong. Bäst snitt i supportrarnas EF Trophy.

Back: Andreas Ericsson, Hovmantorp

Vände hem till moderklubben efter ett par år med bland annat Älmeboda/Linneryd. Blev den nyckelspelare som alla trodde när klubben tog klivet upp till division 3.

Back: Emilia Hjertberg, Växjö DFF

Alla spelare i Växjö DFF:s trebackslinje hade kunnat vara med här, men jag väljer ändå Hjertberg som tagit enorma kliv den senaste säsongen.

Mittfältare: Jonathan Drott, Öster

Ytterligare en publikfavorit på Myresjöhus Arena. En mycket viktig spelare på Östers centrala mittfält.

Mittfältare: Alexandra Jonasson, Växjö DFF

Annons

Framtiden är redan är på Växjö DFF:s innermittfält. F19-landslagsspelaren var viktig i elitettan och kommer att bli ännu viktigare i allsvenskan.

Mittfältare: Jonna Ståhl, Växjö DFF

Lagkaptenen svarade för en riktigt stark säsong och har hittat en nivå till på det centrala mittfältet.

Mittfältare: Charlie Vindehall, Räppe

Räppe svarade för en mycket stark säsong i division 2-fotbollen. På mittfältet dominerade Vindehall. En riktig klasspelare.

Anfallare: Jakob Hahrs, Växjö BK

Mittbacken blev anfallare i Växjö BK. Det var ett snilledrag. Satte 21 mål i division 4 södra och är nu klar för att spela division 2-fotboll med Räppe nästa säsong.

Anfallare: Anna Anvegård, Växjö DFF

Skyttedrottningarnas skyttedrottning. Har gjort 90 mål på tre säsonger i klubben. Kommer att leverera också på allra högsta nivå.

Anfallare: Victor Stålberg, Hovmantorp

Annons

Hovmantorp hade ett starkt försvar – och en sylvass målskytt. Stålberg blev skyttekung i division 4 södra med 27 mål.

På bänken: Kreeta-Liisa Yli-Säntti, Växjö DFF, Anton Andersson, Räppe, Emil Andersson Bark, Gransholm, Jonbosco Samuel Kalu, Växjö United, Joakim Ivansson, Lessebo, Robin Frank, IFK Grimslöv/Västra Torsås.

Annons
Annons
Annons
Annons