Här är förstafemman

Publicerad 17 januari 2016

Dags för ännu en premiär. Varje måndag kommer vi att plocka ut en förstafemma med spelare från de lokala hockeylagen. Vi kör fram tills dess säsongen är slut. Därefter kommer veckans startelva.

Målvakt: Cristopher Nihlstorp, Växjö Lakers

Har haft en väldigt jobbig säsong, men har också haft ett underpresterande försvar framför sig. I Linköping funkade både defensiven och målvaktsspelet. Och slutspelsmonstret kanske är på väg att vakna till liv.

Back: Drew Paris, Tingsryd

Kliver fram och sätter viktiga mål. Fixade förlängning i matchen mot Almtuna. Senare blev det två poäng och i praktiken säkrad allsvensk final.

Back: Teemu Laakso, Växjö Lakers

Verkar vara fri från sina skadeproblem. Gjorde en helt fantastisk match i Linköping och visade hur otroligt viktig han är i defensiven.

Forward: Ville Leino, Växjö Lakers

En av två sena värvningar och den som bidragit med mest hittills. Rutinerad spelare som hittills gjort ett mål och fem assist på tio matcher i Växjö Lakers.

Forward: Josh Hennessy, Växjö Lakers

På gång efter en väldigt tung säsong. Mål mot Djurgården och Linköping och har nu 4+4 senaste tio matcherna.

Forward: Filip Owesson, Tingsryd

Gjorde mål, assist och var med på isen när Drew Paris kvitterade mot Almtuna. Krönte en grym insats med att även sätta en straff.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.