Annons

Här är hockeylegenderna i #StödRektorJohan

Publicerad 29 januari 2016
Taiflegenderna Christian Jacobsson, Larry Pilut och Anders Åkesson är alla med i matchen.
Taiflegenderna Christian Jacobsson, Larry Pilut och Anders Åkesson är alla med i matchen.

Det är många stora ishockeyspelare som valt att ställa upp i matchen som spelas för Johan Johanssons rehabilitering på söndag. Det är profiler som tidigare har spelat med Johansson i Lakers, Taif, Troja-Ljungby och KRIF som kommer att ställa upp för sin forne lagkamrat. Även spelare från KHK kommer att spela hyllningsmatchen. Att få spelarna att ställa upp i matchen var enligt Johan Johanssons granne och vän, Bengt-Åke Claesson, inte så svårt.

– På en och en halv vecka hade vi fått ihop 40 spelare, säger han till Smålänningen.

Annons

Matchen är en hyllning till Johan Johansson som på midsommarafton 2014 försökte ta livet av sig genom att köra av vägen med sin bil. Upprinnelsen till händelsen var den åttaåriga Yaras tragiska död i Karlskrona. Flickan gick på den skola som Johansson vid den tidpunkten var rektor för och han pekades felaktigt ut som ansvarig för bristerna som fanns. Självmordsförsöket misslyckades och Johan räddades av sjukvården, men fick svåra hjärnskador och låg i koma under en längre tid.

Nu är Johan vaken men har låg grad av medvetenhet och kan inte prata. För att få rätt behandling och rehabilitering behövs det ekonomiska medel. På grund av detta har föreningen #StödRektorJohan startats och under söndagen arrangeras alltså en hyllningsmatch, en match som Johan Johansson självklart kommer vara på plats under, enligt Smålänningen.

Matchen spelas i Soft Center Arena i Kallinge på söndag med start 12.45.

Laguppställning

De här ska spela matchen

LAG SVART:

Målvakter: Mattias Elm (Taif), Mikael "Åsen" Åström (KHK)

Backar: Jonas Gabrielsson (Taif), Tobias Björklund (Taif), Erik Hjelm (Växjö), Jesper Danielsson (Växjö), Dan Idofsson (Troja), Erkki Kilpeläinen (Troja)

Forwards: Henrik Blomqvist (Taif), Tobias "Bian" Larsson (KHK), Kenneth Lindqvist (Troja), Henrik Andersson (Taif), Stefan Nilsson (Växjö), Thomas Lundström (Växjö), Christian Jakobsson (Taif), Anders Åkesson (Taif), Stefan Mattsson (Troja), Jeff Hällegard (Taif), Marcus Andersson (Taif), Larry Pilut (Taif)

LAG VIT:

Målvakter: Torbjörn "Tuben" Svensson (KRIF), Mikael "Lövet" Löfström (KRIF)

Backar: Mats Olsson (KRIF), Björn Nord (KRIF), Mikael "Bävern" Johansson (KRIF), Jesper Brandt (KRIF), Ulf-Peter Johansson (KRIF), Mats Björnlund (KRIF)

Forwards: Hans Bohnsack (KRIF), Jens Holm (KRIF), Walter Mingotti (v), Mikael Svensson (Taif), Pär Kellman (Taif), Peter Miketinac (KRIF), Johan Hansson (KRIF), Uffe Pettersson (KRIF), Peter Jonsson (KRIF), Fredrik Persson (Taif), Jonas Svensson (Taif), Torbjörn Karlsson (KRIF)

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons