Annons

Här är kommunalrådets brev till hockeyförbundet

Publicerad 11 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

”I Tingsryds kommun finns det hos många ett stort hockeyhjärta. Många är vi som gläds med Tingsryds AIF:s framgångar än på länge denna säsong”

Så inleder Tingsryds kommunalråd Mikael Jeansson (S) ett brev som nu skickas till Svenska hockeyförbundet. Anledningen är de krav som ställs för att ett lag ska få spela i högsta serien, SHL. För att få tillstånd att krävas där krävs bland annat ett eget kapital på fyra miljoner kronor och en arena för 5 000 personer.

Annons

Tingsryds kommun äger Nelson Garden Arena och det är de som ställs inför kraven om Taif skulle nå högsta serien via kval. Det är också just arenakraven som Mikael Jeansson främst har synpunkter på i sin skrivelse.

”Att skapa skillnader mellan små klubbar oftast i landsbygd och större klubbar i storstadsregioner är inte förenligt med vår värdegrund, dvs att alla skall ha samma möjligheter utifrån sina egna förutsättningar”, skriver Mikael Jeansson.

Både Tingsryds kommun och Taif har haft och har det tufft ekonomiskt. Mikael Jeansson skriver att kommunen inte behöver en större arena. De behöver i stället en stabil kommunal ekonomi. Han lyfter också att Taif är på rätt väg ekonomiskt.

”Därför hoppas jag innerligt att jag innerligt att om det skulle vara så fantastiskt att Tingsryds AIF på sportsliga meriter förtjänar att spela i Elitserien att inte orimligt krav på att man ska ha en arena som rymmer nästan dubbelt av Tingsryds invånare hindrar drömmen från att bli sann", avslutar Jeansson i brevet till Svenska hockeyförbundet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons