Annons

Här är länets bästa restauranger

Publicerad 8 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tidigare i veckan presenterades White Guide. I samband med det avslöjas också betygen för de sju länsrestauranger som lyckats ta sig in.

Det finns fem olika steg i skalan och som vi tidigare berättat är PM & Vänner bäst med betyget ”internationell mästarklass”. Bara elva restauranger i landet får det betyget.

Annons

– Det är med stor glädje och samtidigt ödmjukhet som vi konstaterar att vi är med på listan över Sveriges bästa restauranger. Vi ser det som ett kvitto på att vi hela tiden utvecklas och förbättrar vår gastronomi. Det känns extra roligt när vi under vintern byggt ett nytt kök och skapat en unik vinkällare för att ta vår gastronomi till nästa nivå. Jag vill också verkligen lyfta vår bistro som i årets White Guide rankas som Smålands andra bästa restaurang, säger Per Bengtsson, kreativ ledare på PM & Vänner, i ett pressmeddelande.

Steg två på listan är ”mästarklass”, men där hittar vi inga lokala restauranger. Tredje bästa betyget är ”mycket god klass” och där återfinns två krogar från länet. Det är PM & Vänner Bistro och nykomlingen Brasserie by Edz i Kosta.

Steg fyra är ”god klass” och där hittar vi Brasserie Goarojie i Älmhult samt Kafé de Luxé i Växjö.

Sista betyget är ”också ett bra ställe”. Det omdömet får Ett Kvarter och Izakaya Moshi i Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons