Annons
Nöje

Här är nya superbilarna

Det var en balansakt på slak lina när Angela Merkel invigde Frankfurts bilsalong. Å ena sidan var förbundskanslern rasande på utsläppsfusket och menade att förtroendet fått sig en rejäl törn. Å andra sidan poängterade hon att bilindustrins 800 000 anställda är grundbulten i landets ekonomi. Att tyskarna skulle gå till valurnorna den 24 september märktes tydligt.
Publicerad 1 oktober 2017 • Uppdaterad 20 december 2017
Foto: CNP Media

Ferrari Portofino är en läcker supersportcabriolet med vågade linjer och slimmad midja. Namnet är hämtat ifrån en exklusiv fiskeby i Ligurien blivit ett tillhåll för de lyckligt lottade i Italien. Italienskan har begåvats med en V8:a på 3,9 liter och 600 hästkrafter. När rödljuset slår om fixas hundrastrecket på 3,5 sekunder samtidigt som det roliga tar slut först när hastighetsmätaren visar 320 km/h.

Foto: CNP Media

BMW visade en konceptbil men serieproduktionen inte är långt borta. Nya Z4 har premiär i mars och räkna med att stora delar av det tuffa utseendet blir oförändrat. Designen får hjärtat att slå och våra källor säger att nya Z4 inte får ett fällbart plåttak, utan tygsufflett. En annan hemlis är att cabben utvecklats i samarbete med Toyota – fast japanernas släkting blir en coupé.

Foto: CNP Media
Annons

Nya Cayenne Turbo är det bästa från tre världar. Porschen har en sportvagns prestand, en familjebilds komfort och terrängklättrar likt en offroader. En V8:a på 550 hästkrafter fixar noll till hundra på 4,1 sekunder och toppar 286 km/h. Den har fyrhjulsstyrning, luftfjädring och en ny aktiv bakspoiler. Vingen ovanför bakrutan ökar marktrycket och förkortar en tvärnit från 250 km/h med två meter.

Foto: CNP Media

”Ett glädjepiller på vägen”. Så beskriver Opel sin nya suv Grandland X. Tyskarna seglar under fransk flagg och trots det faktum att bottenplattan delas med Peugeot 3008 är likheterna få. Kännetecken är en moderiktig taklinje, kaxig front och svarta skärmbreddare i äkta plast. Den lanseras i oktober och två motoralternativ erbjuds: en diesel på 120 hästkrafter samt en bensinare på 130 hk.

Foto: CNP Media

Honda Urban EV är en lådformad konceptbil som för tankarna till den första generationens Honda Civic. Föga förvånande handlar det om eldrift även om man inte presenterar några tekniska specifikationer. Dörrarna är bakhängda och öppnar upp till en interiör som är mer futuristisk än utsidan. Här är allt digitalt och instrumenteringen är en enda gigantisk pekskärm.

Foto: CNP Media

Renaults Formel 1-förare Nico Hülkenberg presenterade den tredje generationens Mégane R.S. Den sportiga fransosen gör stort väsen av sig och den smått uppkäftiga grillen har naturligtvis ”RS” inpräntat i nederkanten. Karosslinjerna ger ett karismatiskt och fräckt utseende. Under huven arbetar en nyutvecklad bensinmotor på 280 hästkrafter.

Jenny Nilsson
Johannes Gardelöf
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons