Annons

Här är startfältet i Växjös starkaste

De ska dra en bil, gå med 110 kilo i varje hand och välta ett däck som väger ett kvarts ton. Här är startfältet i tävlingen Växjös starkaste.
Publicerad 9 augusti 2017
Foto: Mari Rahbek Gyllenfjell
Foto: Mari Rahbek Gyllenfjell

Klockan 12 nästa lördag drar tävlingarna i gång på Stortorget. Växjös starkaste män och kvinnor finns med i startfältet och gör upp om den åtråvärda titeln. Under eftermiddagen väntar däckvält, stocklyft, farmers walk och dessutom ska de tävlande dra en bil efter sig.

För männen handlar det om ett däck på 250 kilo, en stock på 80 kilo och farmers walk med en tyngd på 110 kilo i varje hand. För kvinnorna väger däcket 150 kilo, stocken 40 kilo och vid farmers walk ska de bära 60 kilo i varje hand. Bilen som de tävlande ska dra väger en bra bit över ett ton.

Annons

– Tillsammans med våra sponsorer ska vi göra en riktigt spännande tävling. I år är det också extra häftigt då vinnarna, förutom titeln och en pokal, kommer att hyllas uppe på stora scenen under lördagens VXOnews festival, säger Cecilia Petersson, tidningschef på Magazinet.

I männens startfält hittar vi bland annat den tidigare vinnaren Per Johnsson. Han utmanas av Henrik Wiberg, Joacim Karlsson, Mattias Engvall, Loke Sundquist och Dan Rosén.

Kampen och titeln Växjös starkaste kvinna står mellan Sabina Hjelmberg, Linnea Hejdenberg, Sara Dahlström och Madeleine Nilsson. Sistnämnde Nilsson är regerande mästare. Fler namn kan tillkomma.

Kom till Stortorget och hjälp de tävlande till stordåd. I pausen av tävlingarna finns också chansen att utmana Dennis Söder, svensk mästare i armbrytning.

– Det har varit en riktig publiksuccé tidigare år och det ska bli kul att än en gång ge underhållningen till Växjöborna. Det brukar vara riktigt hög nivå och uppskattat av både tävlande och publiken, säger Cecilia Petersson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons