Annons

Här är straffet efter klubbattacken

Publicerad 5 oktober 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I söndagens SSL-match slog Pixbos Linus Henriksson sin klubba i ansiktet på Växjö Vipers Chripstopher Holmér, som fick föras till sjukhus. Händelsen, som väckt stor uppmärksamhet i Innebandyvärlden och på sociala medier, anmäldes i efterhand och under utredningen stängdes Henriksson av tills vidare.

Nu har Svenska Innebandyförbundets Juridiska Nämnd fattat ett beslut. Linus Henriksson döms till straff för våld och stängs av från all innebandy från den 3 oktober till den 18 november i år, vilket är åtta matcher. I nämndens beslut står det Henriksson medvetet slår sin klubb mot Holmérs överkropp, vilket ska leda till kännbar bestraffning.

Annons

De anser att det är en eftersläng med anledning av den kontakt som uppstår mellan spelarna. Nämnden skriver att Henriksson utför en onaturlig rörelse och ”agerandet har präglats av ett stort mått av hänsynslöshet”. Men de i nämnden var inte eniga utan en av dem menar nämligen att det inte är utrett att det var medvetet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons