Annons

Här är Taifs förstacenter

Publicerad 1 juni 2016
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Zack Phillips blir Taifs sista nyförvärv och klubbens förstacenter nästa säsong. Den 23-åriga kanadensaren valdes i NHL-draftens första runda för fem år sedan, men har sedan inte lyckats ta sig genom alla nålsögon till världens bästa liga. I stället för spel med Minnesota Wild har det främst blivit AHL, men även ett par ECHL-matcher.

– Han vill till Europa och har hört mycket gott om oss efter att ha lyssnat med de han känner. Han ser oss som en språngbräda, säger Taifs klubb- och sportchef Tomas Bergstrand.

Annons

Även om Zack Phillips inte lyckats ta sig till NHL är det tämligen ovanligt att en NHL-klubbs draftetta hamnar i allsvenskan bara fem år senare. Taifs tränare Magnus Sundquist har haft flera samtal med sommarens sista nyförvärv.

– Han vet att svensk hockey är bra. I vårt första samtal fick han veta vad vi står för och vad som krävs. Han köpte det direkt. Jag fick ett jäkligt bra intryck av honom, säger Magnus Sundquist som låter lyrisk när han beskriver sin sista nya pjäs.

– Han är enormt spelskicklig med sina skills och bra på att se öppningar.

Zack Phillips, Adam Schmidt och Geoff Walker blir alltså Taifs tre importer kommande säsong. Nu är truppen spikad och seriepremiären är tre och en halv månad bort.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons