Annons

Här är Taifs nya förstacenter

Publicerad 23 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Taif har hittat ersättaren som ska ta Éric Castonguays plats i truppen till nästa säsong. Det handlar om ännu en kanadensare. 27-årige Kelly Zajac har precis avslutat säsongen med South Carolina Stingrays i ECHL. Nästa säsong spelar han allsvensk hockey med Tingsryd.

– Vi har pratat med honom många gånger och han är fruktansvärt sugen på att komma till oss. Vi tror väldigt mycket på honom, säger Tomas Bergstrand, sport- och klubbchef i Taif.

Annons

Kelly Zajac har en meritlista som bland annat innehåller 122 AHL-matcher med Albany Devils och Manitoba Moose. Förra säsongen inledde han i finska Lukko innan han flyttade tillbaka till Nordamerika.

Zajac blir Taifs andra ”spetsvärvning” denna vecka. Tidigare har man presenterat Geoff Walker. Nu återstår att hitta en målvakt och en forward. Klubben kommer inte att plocka in någon ny åttondeback utan den platsen får J-spelaren Carl Dahlin chansen att ta. Samma utmaning får till forwarden Lukas Hansson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons