Annons

Här är tröjorna som Taiftyckarna vill hissa

Publicerad 19 februari 2016

I kväll hissas Roger Waldemars tröja i Nelson Garden. Med anledning av det fick veckans Taiftyckare frågan:

Vilken spelares tröja vill du hissa till taket?

Annons

Marcus Leifby, Taifsupporter och frilansjournalist

Hahahahahahahahaha! Det finns egentligen bara två tröjor som jag vill se hissade. Den ena är SVT-sportens Pelle Nyströms piké, men det skulle bli konstigt om den hängde i Dackehallen och inte i tv-huset. Den andra är förstås Larry Piluts. Ingen annan idrottsman har underhållit mig så mycket live, som Larry. Med 666 poäng på 552 matcher under 15 säsonger i TAIF uppfyller han alla tänkbara krav rörande en sådan uppvaktning. I sitt arbete i A-laget och runt omkring är han dessutom en av föreningens viktiga kulturbärare. En av Larrys gamla träklubbor står i en glasmonter i Svegs ishall, det är klart att 27:an ska upp i taket i Nelson Garden. Upp med den bara. UPP!

Oskar Tinggren, redaktör taif.nu

Vem som ska hyllas och vilka tröjor som ska hissas är en otroligt subjektiv fråga. Medan en anser att en spelare som Matthew Davidson ska äras - som gjorde ett fantastiskt avtryck på sitt sätt - tycker en annan att det enkom är spelare som spenderat hela sin karriär i föreningen som ska få tröjan hissad till takbalkarna.

Personligen lutar jag mer åt att sympatisera med den senare av de två hypotetiska åsiktsmaskinerna då jag tycker att man i alla fall ska ha spelat en övervägande majoritet av sina matcher i Tingsryd för att förtjäna den äran. Då är det egentligen bara tre spelare jag anser kvalificerar sig som jag själv har minnen ifrån på isen: Anders Åkesson, Larry Pilut och Olof Einarsson.

Alla dessa bör i min bok få se sin tröja dinglande i taket så småningom, men jag kan tycka att det är lite tidigt för det ännu. Så även om jag själv inte har någon direkt koppling till dem tycker jag det finns andra, äldre ex-spelare att fira. Faller det då på mig att välja nästa person säger jag nog Anders ”Pate” Jacobsson. Han spelade 16 säsonger i TAIF och har sedan dess återfunnits jämte klacken, på både hemma- och bortamatcher.

En person som kan säga att de tillhör en av föreningens absoluta elitspelare historiskt sett och samtidigt hör hemma bland de största supportrarna efter avslutad karriär, en sådan person ska hyllas.

Rikard Hanson, tvåbarnsfar som gillar Tingsryds AIF, volontärjobbar även på Eliteprospects

När man läser nyheterna att trotjänare inom diverse organisationer ska hyllas så blir man varm i hjärtat, speciellt om personen i fråga har jobbat för en organisation som man själv gillar och brinner för. Det är någon form av stolthet i kombination med glädje som gör att man faktiskt lägger ner så mycket tid. Min resa som supporter med Taif är inte så lång, men när man nu ska hylla en person som betytt mycket för föreningen så får jag vara med och ta del av den glädjen, samtidigt som jag tänker på en stor person som i modern tid har varit en stor ikon för mig. Olof Svensson, numera hemmahörande i HA74, är en spelare som jag hade velat hylla, en person som alltid kommer till arbetet och som även utanför isen har ett stort hjärta. Jag tror och hoppas att hans tröja kommer hänga i taket en dag!

Rikard Hanson ser gärna 89 Svensson hissat i Nelson Garden Arena.
Rikard Hanson ser gärna 89 Svensson hissat i Nelson Garden Arena.
Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons