Annons

Här är Växjös nya utegym

Publicerad 28 april 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

En ny plats för gym och gruppträningar under bar himmel tar form i Växjö.

Det är Idrottskliniken på I11-området som bygger ett nytt utegym.

Annons

– Vi ville ha något nytt och att man ska kunna vara ute i friska luften. Vi bygger en rigg där man kan träna och vi ska köra både skivträning och gruppträning här ute. Vi tycker om all träning och tycker inte att man bara ska behöva träna inne i gymmet, säger Patrik Mattsson, vd på Idrottskliniken.

Anläggningen ligger i anslutning till lokalen på I11-området och blir 165 kvadratmeter stor. Responsen från nyfikna besökare har varit god och enligt Patrik Mattsson tycker många att det verkar spännande.

– Folk vill ha variation och att man kan ha gruppträning i friska luften när det är härligt väder är en tillgång. Det behöver inte heller vara fint väder, vet man att man ska vara ute så klär man ju på sig mer.

Utegymet öppnar om någon vecka och kommer vara öppet så länge vädret tillåter. De bygger även en ställning där man kan klättra i rep, göra övningar i ringar och träna med trx-band.

– Vi har invigning den 24 maj men vi kommer öppna upp tidigare, sen får det vara öppet så länge som det inte är minusgrader ute, säger Patrik Mattsson.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Privat
Foto: Privat
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons