Annons

Här byggs ny butik och hundratals bostäder

Publicerad 10 juni 2016
Foto: VÄXJÖBOSTÄDER, LBE ARKITEKT AB
Foto: VÄXJÖBOSTÄDER, LBE ARKITEKT AB

Snart kan hundratals nya studentbostäder byggas i Växjö. I höst väntas bygget av 248 nya lägenheter i korsningen Teleborgsvägen/Trummenvägen starta och det kommer nästan bara vara ettor.

– Studenterna efterfrågar främst ettor. Lägenheterna har bra planlösning, man kan bo två personer i ettorna, säger Växjöbostäders vd Maria Säterdal till Smålandsposten.

Annons

Bostadshuset ska vara på sju våningar och utformad som ett e. För en etta på 25 kvadratmeter kommer hyran vara på runt 5 700 kronor i månaden. Det finns också planer på att hustaken ska utrustas med solceller och att Ica ska öppna en ny butik under huset. Inflyttning är planerad till sommaren 2018.

Under torsdagen klubbades ett investeringsbeslut på drygt 300 miljoner kronor igenom av styrelsen för VKAB. Nu har bygglov skickats in till kommunen, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons