Annons

Här ökar företagskonkurserna mest

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Företagskonkurserna minskar i hela landet - utom i Kronobergs län. Det visar statistik som omfattar aktiebolag, handels- och kommanditbolag och övriga juridiska personer som UC AB tagit fram.

Under februari månad minskade antalet företagskonkurser med 14 procent. Totalt gick 438 företag i konkurs i hela landet, vilket kan jämföras med samma månad under förra året då 509 företag gick i konkurs.

Annons

Enligt UC AB utmärker sig Kronobergs län markant, då länets konkursökning ligger på 400 procent. I Växjö ökade företagskonkurserna med 75 procent, från fyra stycken i februari månad förra året till sju stycken i februari i år.

Trots detta ser UC AB positivt på utvecklingen. Minskningen i februari ligger i samma linje som i januari, så konjunkturen är stabil, menar Victoria Preger, Marknads- och kommunikationschef på UC AB

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons