Här öppnar Växjös nya inredningsbutik

Foto: Charlotte Stjernkvist

På torsdag öppnar en ny inredningsbutik i Bländapassagen. Infanteriet, som butiken kommer heta, ska innehålla den senaste inredningen på marknaden, blommor och ett bassortiment med kläder.

– Jag har själv känt att en sådan här butik har saknats. Jag har alltid uppskattat vackra miljöer och istället för att söka efter det så varför inte skapa det själv. Jag hoppas att det kommer finnas en mix och sammansättning som ingen annan butik i Växjö har, säger ägaren Linnéa Holmgren.

Hon är 22-åringen som lämnade Carpe Diem Mini för att uppfylla drömmen om en egen inredningsbutik. Hon är utbildad florist och ser blommorna som ett komplement i butiken, precis som det är hemma där de ska lyfta känslan.

– Jag tror att kunder kommer vara sådana som gärna lägger lite mer pengar på produkterna för att få en bra produkt. Jag vill erbjuda hög kvalitet och grym service, säger Linnéa Holmgren.

Efter två sekunder i lokalen kände hon sig som hemma. Hon har placerat ut en stor soffa som besökare och kunder ska kunna ta det lugnt i och bara njuta av atmosfären. Lokalens gamla tegelvalvtak har tagits fram igen för att skapa ännu mer känslor.

– Det var en självklart att vara inne i Växjö City. Jag tycker att det finns väldigt mycket känslomässigt att erbjuda och det var inget alternativ att vara någon annanstans.

Att ha inredning, kläder och blommor i en och samma lokal var för 22-åringen ett självklart val. Inredning och mode har flätats ihop mer och mer, en trend hon gärna hakar på.

– Jag är inte så färgglad och inte min inredning heller utan det är nedtonade färger och naturfärger. Det kommer vara ett litet klädsortiment med neutrala och lättburna kläder som inte spreta ut.

Foto: Charlotte Stjernkvist

Läs mer

Nyheter

APP ska satsa lokalt

Drar sig tillbaka från övriga städer.

Nyheter

Fler cyklar stjäls - här slår tjuvarna till oftast i Växjö

597 cyklar stulna under 2020.

Nyheter

Man misstänks ha stulit shorts och byxor

Stöldgodset var värt 105 kronor.

Nyheter

Man blev av med värdesaker vid bensinmack

Förhör hålls under dagen.

Nyheter

Växjöbor väcktes av att tjuvar försökte bryta sig in

Teknisk undersökning påbörjad.

Nyheter

Tumult när bensinmack misstänks ha rånats i Växjö

Händelsen utspelades sig tidigt på söndagsmorgonen.