Annons

Här öppnar Växjös nya pub

Publicerad 8 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I källarlokalen på Klostergatan har en ny pub tagit form. I Millas Kafés och senare Café Bonitos gamla lokaler öppnar puben The Chapter House under fredagskvällen.

– Det är en pub med engelsk twist som har fokus på craft-öl och mat, säger engelsmannen Mark Dobinson som är en av ägarna.

Annons

Tillsammans med Daniel Djurvall, som också ligger bakom Izakaya Moshi och Moshi Moshi, ska han driva puben som kommer servera omkring 200 olika öl. Det kommer finnas 18 olika öl på fat att välja på och dessa kommer vara olika sorter varje gång.

– 16 av fatölen kommer att bytas ut så fort ett fat tar slut, så det kommer vara olika öl varje vecka i princip, säger Mark Dobinson.

Förutom öl kommer även vin och sprit att finnas. Puben kommer flirta lite med gatunamnet och bland annat servera klosteröl och spela klostermusik. De kommer att ha öppnat onsdag till söndag och servera mat som Fish 'n chips, ribs och toast.

– Vi har letat länge efter en bra lokal för att driva den här gastropuben, säger Mark Dobinson.

Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons