Här utbildas flest poliser i landet

Publicerad 10 juni 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Som Vxonews berättade tidigare i våras kommer intaget på polisutbildning i Växjö att öka dramatiskt. Redan i höst börjar 250 nya studenter. Hösten 2017 är det 325. Det innebär att Linnéuniversitetet utbildar flest poliser i landet.

Utökningen ställer stora krav när det gäller lokaler och lärare. Situationen för hösten är löst. Samtidigt har Vidéum fått uppdraget att projektera en ny byggnad med tre våningar. Den blir totalt mellan 2 500 och 3 000 kvadratmeter stor.

– Vi har fått ett tufft uppdrag, målet är att byggnaden ska stå klar den 1 januari 2018, säger fastighetschefen Patrik Hjelm till Smålandsposten.

Jakten på lärare är också på gång.

– Tidigare i veckan blev sju nya lärare klara. Det är yrkesverksamma poliser som börjar den 15 augusti, säger utbildningschef Betty Rohdin till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.