Här vill han bygga bostäder

Publicerad 4 juni 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Åtta bostäder, varav fyra i ett nybyggt radhus. Det vill fastighetsägaren Henrik Stridh bygga vid huset i korsningen Sandgärdsgatan/Kronobergsgatan.

Planerna är bland annat att bygga ett radhus i två våningar på en obebyggd del och att bygga om inne i det befintliga huset.

– Jag tror stenhårt på det här. Förändringen vi gör tycker jag är något positivt, säger Henrik Stridh till Smålandsposten.

Men trots att design, färger och detaljer ska ligga i linje med befintliga byggnader ser det ut att bli svårt att få igenom planerna. Fastigheten klassas som ett kulturreservat och på flera håll finns kritik mot byggplanerna.

Innan byggnadsnämnden kan ge ett besked har planbeskedet skickats till flera berörda parter och myndigheter. Bland annat är tjänstemannaförslaget till kommunstyrelsen att säga nej.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.