Annons

Heikkinen: "Känt mig trött i tre år"

Publicerad 28 januari 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Vxonews kunde redan under onsdagen avslöja att det mesta tyder på att Ilkka Heikkinen har fått diabetes.

I en intervju med Kvällspostens Lakers-blogg bryter backstjärnan tystnaden om sjukdomen.

Annons

– Jag har mått konstigt rätt länge, i upp till tre år. Jag trodde bara att det var jag. Men de sista tre veckorna har det varit väldigt dåligt, säger han till tidningen.

Lakers tränare Sam Hallam berättade för Vxonews igår att tester har visat att Heikkinen har högt blodsocker. Finländaren har missat de tre senaste matcherna och letar nu tillsammans med läkare efter rätt medicinering. Redan nu har behandlingen påverkat stjärnan positivt.

– Nu orkar jag leka med min dotter hela dagen utan att bli trött och jag känner mig gladare också, säger han till Kvällsposten.

Heikkinen beskriver att han haft smärtor i nerverna i benen och att han är glad över att ha fått svar. Han tror också att det kan vara bra för hockeykarriären och att han tycker att det är roligare att vara på is nu.

– Jag känner mig verkligen hoppfull för hur jag mår nu. Stark och full av energi.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons