Annons

Hett inför storpublik i Fortnox Arena

Publicerad 24 februari 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

På torsdag spelar Växjö Vipers årets hittills hetaste match. Mullsjö kommer på besök till Fortnox Arena och en vinst innebär säkrat slutspel för Växjö Vipers. Därför frågar vi veckans panel:

Växjö Vipers och Mullsjö. Två lag som känner varandra mycket väl. Vilka är bäst just nu?

Annons

Martin Starkman, ungdomstränare i Växjö Vipers

”Mycket svårare match att tippa är svår att hitta! Mullsjö har spelat stabilt de senaste omgångarna men med två plumpar i förlusterna mot Karlstad och Helsingborg hemma. Men däremellan övertygande segrar.

Vipers form är lite svårdefinierad. Däremot har man vunnit utan att övertyga i spelet vilket är ett styrkebesked. Vipers hemma i Fortnox innebär alltid chans till hemma seger och med Ludde tillbaka i laget på torsdag gör att ordinarie centrar är intakt.

Lagen känner varandra väl så det gäller att vara noggrann i allt man gör för att gå vinnande ur matchen. Jag tippar vinst till Vipers tack vare hemma fördelen och att de yngre spelarna vågar göra det där lilla extra samt att Johan Roos verkar ha hittat tillbaka till sitt forna jag och den här typen av match är precis det laget tränat för hela säsongen!”

Viktor Gustavsson, fd spelare i Vipers, nu tränare i Ingelstad IBK

Jag trodde Mullsjö skulle tillhöra toppen på allvar i år, man har byggt upp något spännande de senaste åren (semifinal förra året) och flera starka namn värvades in i somras. Man fick även behålla så gott som allt viktigt material förutom Jimmie Pettersson så Mullsjö kändes redo för att etablera sig i absoluta toppskiktet.

Så har det inte riktigt blivit, och att man nu till och med är inblandade i streckstriden om slutspel får ses som ett underbetyg.

Vipers vs Mullsjö:

”Målvaktsmatchen vinner Växjö, Eero Kosonen visade inte minst senast i Warberg när övriga lagdelar svajjade hur han kan rädda laget kvar i matcher på egen hand.

Backsidan går till Mullsjö, där finns oerhörda kvalitéer som få lag mäter sig med.

Annons

På förhand hade jag nog sagt att Mullsjös offensiv såg lite bredare ut men sett över hur den här säsongen gestaltat sig så är det jämnt så där får det bli ett kryss. Avgör det hela i "sudden" gör Mullsjös fans och stämningen i Nyhemshallen, den är bäst i landet och gör skillnad (även om nu Växjö spelar hemma på torsdag så ser jag här till helheten). Så likt föregående säsong så är det väldigt jämnt mellan lagen men tror Mullsjö är snäppet starkare över en hel säsong/slutspelsserie.

På torsdag tror jag dock Vipers vinner en tuff och rolig match. Fortnox Arena brukar inte direkt vara Mullsjös kopp te.”

Emma Mourojärvi, Olofströms IBK och syster till Robin i Växjö Vipers

”Säsongens första suddenvinst mot Warberg borta ger råg i ryggen. Självförtroendet borde vara i topp hemma mot Mullsjö. Vipers är starka hemma i Fortet. Med en fullsatt hemmaarena som sjätte spelare borde det bli en trepoängare.

Mullsjö är ett starkt lag och ligger före i tabellen så det lär bli en tuff och jämn kamp mellan lagen. Mullsjö har fått tillbaka David Gillek efter en lång avstängning, så laget har blivit starkare och bättre efter hans återkomst.

Det gäller att plocka ner deras mest produktiva kedja för att kamma hem vinsten till Växjö. Det kommer bli en härlig match att skåda i ett kokhett och fullsatt Fortnox Arena.

Mitt tips är 7-5 till Vipers.

Alla till Fortet på Torsdag!!”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons