Annons

Historisk match för Rosén i Lakerströjan

Publicerad 31 januari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Robert Rosén gör under tisdagskvällen sin 459:e grundseriematch i Växjö Lakers-tröjan. I och med Röglematchen går Alvestasonen om Jeremias Augustin, som gjort 458 grundseriematcher, och blir den meste Lakersspelaren genom tiderna.

– Det känns såklart jätteroligt och väldigt ärofyllt att ha fått spela så många säsonger och matcher i en så fantastisk förening som Lakers, säger Robert Rosén till klubbens hemsida.

Annons

Det var vid juluppehållet under säsongen 2004/2005 som Rosén, tillsammans med tre andra talanger från mindre klubben, bjöds in att träna med laget. Inför säsongen efteråt blev han sedan klar för klubben efter två säsonger i moderklubben Alvesta SK.

– Att en av dem skulle komma att bli meste Lakersspelaren genom tiderna var inget vi anade även om det var ganska enkelt att lägga märke till den uppenbara talangen som den då 17-årige Alvestagrabben besatt, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Robert Rosén kommer att firas i Vida Arena på torsdag, före nedsläpp i toppmötet mot Frölunda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons