Annons

Historiskt rekord i Växjö

Publicerad 5 oktober 2017
Foto: Smålandsposten

Småland Airport har haft sin bästa månad genom tiderna. I september var antalet som flög till och från flygplatsen i Växjö hela 30 640. Det innebär att det gamla månadsrekordet från maj 2000 är passerat. Ökningen under september månad blev 41 procent, jämfört med samma månad i fjol.

Småland Airport har haft ett väldigt fint år och augusti månads passagerarantal finns också med topp tre genom tiderna. Under de första nio månaderna har ökningen varit 36 procent, jämfört med samma period 2016.

Annons

– Efter 17 år får vi äntligen uppleva ett nytt rekord i antal passagerare under en enskild månad. Ett stort tack till de 8 flygbolagen och turoperatörer som trafikerar flygplatsen, alla passagerare som väljer att resa till och ifrån Växjö samt alla medarbetare på flygplatsen. Att vi fortsätter att öka i antal passagerare visar att vi har ett intressant utbud, säger Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland Airport, i ett pressmeddelande.

Prognosen för 2017 är att över 235 000 passagerare ska ha åkt till och från Växjö Småland Airport.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons