Annons

Historiskt spadtag för nya jättebygget

Växjö • Publicerad 6 april 2018
Foto: White Arkitekter

Under fredagen togs det första spadtaget för Växjös nya kommun- och stationshus. Jättebygget har väckt stor debatt i Växjö och byggnaden har både mötts av ris och ros. Kommun- och stationshuset är på omkring 16 400 kvadratmeter och väntas stå klart vid årsskiftet 2020-2021.

Det första spadtaget togs av Lars Jonsson, vice vd Skanska, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, Åsa Dahl, chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och Pierre Wiberg, ordförande i Vöfabs styrelse. Även barn från Högstorps skola fick vara med och ta ett spadtag.

Annons

Fram till idag har det nya jättebygget, som ska kosta över 700 miljoner kronor, kallats för stads- och stationshus. Men under fredagen meddelade Anna Tenje att det inte blir något stadshus utan ett kommunhus. Det beror på att hela stationsområdet ska symbolisera hela kommunen.

, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och  ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och  ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och  ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och  ordförande i Vöfabs styrelse.
, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och ordförande i Vöfabs styrelse.\n, vice vd Skanska, , kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, , chef för affärsområde stationer Jernhusen i Sverige och ordförande i Vöfabs styrelse.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons