Annons

Hjältarna från Limhamns IP

Publicerad 25 oktober 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

På lördag kan Östers IF ta klivet upp till superettan om man vinner hemmamatchen mot Prespa Birlik. Som uppladdning minns vi förra uppflyttningen från division 1 södra till superettan. Här är startelvan och inhopparna från Limhamns IP den 24 oktober 2009. Ett par av hjältarna har också fått berätta om sina minnen från matchen.

• Robin Malmqvist, i dag målvakt i Assyriska som krigar för nytt kontrakt i superettan.

Annons

• Stefan Karlsson, yttermittfältare i allsvenska Östersund där han har fått mycket speltid när han har varit tillgänglig. ”De spelar en fin fotboll och alla vill ha boll hela tiden. Det är inga långbollar som vi spelade i Djurgården”.

Om matchen i Limhamn: ”Jag minns inte jättemycket från matchen, mer än att vi ledde de sista 20 minuterna. Det var en stor match för många. Det var mycket folk och klart att man hoppades på det bästa, även om det var tufft. Det mesta är faktiskt lite blurrigt. Det man kommer ihåg är glädjen efteråt när vi sprang in på planen och allt det där”.

• Månz Karlsson, mittback i Roar Hansens Åtvidaberg i superettan. ”Det var inte superspännande inför året måste jag medge. Det var mörkt i december, men har blivit ljusare för varje månad”, säger mittbacken som har utgående kontrakt.

Om matchen i Limhamn: ”Jag minns att vi förlorade emot Skövde med tre-fyra matcher kvar och där blev det grattis och stora plakat. Sen gick det med oss lite reslutat. Vi trodde att vi skulle behöva vinna sista matchen och jag minns att Moberg nickade in ett mål. Jag fick en smäll på knäet och gick ut i paus.”

• Tobias Häll, har avslutat karriären. Bor i Söderköping, 50 meter från Niklas Moberg.

”Det är rätt svaga minnen då det är ett bra tag sen men euforin från spelare och fans vid vår kvittering är ngt som fortfarande kan komma på näthinnan och givetvis även vid slutsignalen! Håller tummarna från Norrköping att det går vägen!”

• Elmin Nurkic, vänsterback i Östers IF.

• Enes Smajlovic, spelar fotboll i Ljungby IF.

• Fredrik Petersson, assisterande tränare i division 2-klubben Lindsdal

• Danny Tadaris, i dag mittfältare i Vasalund i division 1 norra som också krigar för uppflyttning till superettan

Annons

”Det var en helt otrolig känsla. Det var bland de bästa dagarna i mitt liv, just fotbollsmässigt. Det är en känsla du aldrig kan finna någon annan stans. Det som var mest otroligt just då var att det inte såg så ljust ut efter halva säsongen. Vi reste oss och vann nio matcher i rad. Det var otroligt och väldigt starkt av oss”

• Patrik Bojent, lämnade Öster inför årets säsong. Har spelat division 4-fotboll med Åryd

• Niklas Moberg, målskytten i matchen. Lade fotbollsskorna på hyllan för ett par år sedan. Bor i Söderköping, 50 meter från Tobias Häll

”Jag minns väl glädjen framför allt i slutet. Sen var det en rätt jobbig match att spela ändå. Vi hamnade i ett tidigt underläge och fick inte riktigt spelet att flyta som vi kanske hade önskat. Men vi lyckades ändå göra det där 1–1-målet som till slut räckte. Med tanke på att det vart ett lyckligt slut och att man fick göra målet som målskytt så är det klart att det är en av de roligare matcher man spelat”.

• Tomas Petry, låndes ut till Sylvia. Nu tillbaka i Sydamerika.

Inhoppare:

• Fredrik Bild, slutade som spelare för ett par år sedan. Har också varit tränare i Räppe

• Freddy Borg, spelar i årets seriekonkurrent Höllviken

• Matteo Blomqvist Zampi, tillbaka i Öster. Jobbar sig tillbaka efter en svår skada.

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons