Annons

Hjärtsjuk blev ifrågasatt av SOS Alarm

Publicerad 27 oktober 2017
Foto: Smålandsposten

En hjärtsjuk Karlskronabo fick yrsel och ringde SOS Alarm i Växjö, som han har uppmanats av en läkare att göra med tanke på risken för hjärtstopp. Men operatören ifrågasatte honom eftersom han tidigare under dagen beställt en annan ambulans. Nu kritiseras operatören av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver Smålandsposten.

Mannen hade ringt SOS Alarm tidigare under dagen på grund av yrseln. Den avtog innan ambulansen kom fram och mannen ringde därför och avbeställde den. Men när yrseln kom tillbaka två timmar senare ville han beställa en ny ambulans.

Då blev mannen dåligt bemött och ifrågasatt om det verkligen stämde eftersom han avbeställt den andra. Patienten avslutade samtalet utan att få en ambulans. IVO:s bedömning är att handläggandet vid det sista samtalet inte ”inte uppfyller lagkraven på en sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård”, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons