Hockeyallsvenskan svarar på Lisas blogginlägg

Publicerad 2 juni 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under onsdagen skrev vår bloggare Lisa Bengtsson ett blogginlägg om den ojämna fördelningen av hemmamatcher under fredagar och lördagar i hockeyallsvenskan. Pantern har bara fyra hemmamatcher dessa veckodagar. BIK Karlskoga och Västervik har 16.

"Spelar det roll om man har fler hemmamatcher på helgerna eller är det sak samma? Spenderar du lika mycket i kiosken/baren en vardagsmatch som en helgmatch?", skriver Lisa Bengtsson.

Många har läst inlägget. En av dem är hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall. Han svarar Lisa på följande sätt:

”Hej,

Tack för ert mail, det är underbart för oss som jobbar på liganivå med det engagemang/intresse som vår liga väcker hos er och hundratusentals andra.

Det står var och en fritt att ha synpunkter på vårt spelschema och därför har vi inget att erinra mot det som Lisa skriver förutom att det finns ett otal parametrar att ta hänsyn till vid schemaläggningen och i den processen är klubbarna och andra intressenter involverade och innan spelschemat fastställs så är det ute på remiss hos klubbarna.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.