Annons

Hockeyfansen backar Roadlaker

Publicerad 27 februari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Under hockeysäsongen har signaturen Roadlaker roat och delat med sig av SHL-GIF:s på Twitter. Bakom det populära kontot finns en person från Växjö som håller på Växjö Lakers.

Men under söndagen krävde C More att Twitter skulle stänga ner kontot på grund av upphovsrättsintrång. När Roadlaker twittrade om det lät reaktioner inte vänta på sig utan hockeyfansen gav twitterkontot sitt stöd och startade hashtaggen #BackaRoadLaker, i hopp om att C More skulle ändra sig.

Annons

Daniel Enestubbe, sportreporter på Smålandsposten, har nu bloggat om fallet. Han har varit i kontakt med den anonyme personen bakom kontot Roadlaker, som uppger att det är självaste SHL som ligger bakom anmälan.

”Vem som låg bakom det hela var lite oklart, men om jag förstått det rätt startade SHL en anmälan mot mitt konto med C Mores godkännande via ett bolag som heter Nordic Content Protection", skriver Roadlaker i ett DM till Daniel Enestubbe.

Läs Enestubbes blogginlägg här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons