Annons

Hockeyserier och kval kan göras om

Stockholm • Publicerad 23 januari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Svensk ishockey öppnar för att göra om seriesystem och kvalformat. Ishockeyförbundets styrelse har gett Ola Lundberg uppdraget att utreda seriesystem och kval i SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan.

– Att vi som förbund med full uppbackning från våra ligor SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan – gemensamt lägger fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för vår elitishockey på både förenings- och landslagsnivå är avgörande för att stärka svensk ishockey även framöver. Det här är ett initiativ som har vuxit fram i de samtal vi har haft om hur vi på bästa sätt gör det som krävs för att svensk elitishockey ska vara underhållande, spännande, engagerande och ekonomiskt hållbar över hela landet, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Analys och förslag ska presenteras på Svenska ishockeyförbundets ordförandekonferens i november 2018. Eventuella förändringar kan träda i kraft tidigast säsongen 2020/21.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons