Annons

Här kan det bli ett nytt industriområde

Publicerad 10 augusti 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

Företagen i Växjö går bra. Nya etableringar vill flytta hit och befintliga företag vill växa. Därför föreslår Liberalerna att detaljplanelägga ett nytt område på Norremarks industriområde som verksamhetsmark.

– Växjös expansion kräver att ny mark tas i anspråk för företagsetableringar. Det är viktigt både för jobb och tillväxt, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Annons

Det aktuella området ligger nära dagens verksamhetsområden och begränsas av Deltavägen, cykelvägen mot Sandsbro, Norrastugan och Rygginstitutet.

– Växjös näringsliv är inne i en mycket positiv och expansiv fas. Jag märker att efterfrågan på mark för att kunna expandera är stor både bland nya och befintliga företag, säger byggnadsnämndens ordförande Nils Fransson (L).

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons