Annons

Höjd ersättning för vårdanställda

Växjö • Publicerad 6 maj 2018
Foto: Stefan Silvander Ahlrik, pressbild

Förra veckan beslutade regionstyrelsens personalutskott i Region Kronoberg att ersättningen för arbete på obekväm arbetstid för vårdpersonal ska höjas under året med 60 procent.

Sedan 2017 har sjuksköterskor med rotationstjänstgöring en särskild OB-bonus, som från och med årsskiftet kommer att ersättas av den generella höjningen. För de grupper som tidigare inte har tagit del av OB-bonus, bland annat undersköterskor, införs höjningen den 1 september i år. Total satsas 45 miljoner kronor för att stärka Region Kronoberg som arbetsgivare.

– Vi vill att så många som möjligt ska arbeta och trivas i vården i Kronoberg. Att arbeta på obekväma arbetstider är slitsamt men nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda kronobergarna bra vård dygnet runt. Vi vill visa medarbetarna att vi verkligen värdesätter dem och det otroliga arbete de genomför varje dag, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons