Annons

Höjd säkerhet under Karl-Oskardagarna

Publicerad 6 juli 2016
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

Den senaste tiden har präglats av upprepade sexövergrepp i samband med festivaler så som Bråvallafestivalen och Säljerydfestivalen. För den senare händelsen häktades en 21-årig man idag.

För Smålandsposten berättar lokalpolisområdeschef Jonas Eek om förberedelserna inför Karl-Oskardagarna 12-14 augusti.

Annons

– Den här gången kommer vi att utöka området som ordningsvakterna ska få möjlighet att jobba på till hela Stortorget, säger han till tidningen.

Till skillnad från tidigare år ska ordningsvakter röra sig över större områden, och även bland publiken under konserter. Men att vakterna kommer att vara fler till antalet är ännu osäkert. Poliserna kommer inte att vara fler än tidigare.

– Vi kommer att ha samma antal poliser som förra året. Men det kommer att bli en större koncentration av poliser vid vissa tillfällen, exempelvis i samband med en konsert, säger Jonas Eek till Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons