Annons
Nöje

Hollywood blir nästa äventyr för Hanna

I september går flyttlasset till Los Angeles och Hollywood för Växjöartisten Hanna Göthberg. En av hennes stora drömmar går nu i uppfyllelse, nämligen att få gå Musicians Institute i Hollywood, rankad som en av världens bästa musikutbildningar.
– När jag fick antagningsbeskedet via mejl hamnade jag i rena chocktillståndet. Jag var tvungen att resa mig upp, gå runt en sväng och fundera på vad som hänt.
Växjö • Publicerad 6 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Hanna kommer i fullt språng till intervjun med Magazinet. Sedan nyheten nyligen släpptes att hon blivit antagen till Musicians Institute i Hollywood så är det bråda dagar. Hennes telefon har gått varm oavbrutet. Det är många som vill gratulera och medierna står i kö för att få kommentarer.

– Att bli så här uppmärksammad är en helt ny situation för mig. Jag är van vid att själv få ringa runt och marknadsföra mina låtar och spelningar. Nu är det istället jag som blir uppringd och får förfrågningar om intervjuer och konserter.

Annons

Hanna började redan i tidig ålder spotta ur sig låtar. Hennes föräldrar har sparat en hel låda med Hannas handskrivna låttexter, nedtecknade med färgpennor. Ända från början har hon varit väldigt noggrann och mån om att musiken och texterna ska komma från hjärtat.

– För mig är det helt avgörande att musiken är äkta och ärlig. Med musiken vill jag visa vem jag är och vad jag står för. Det ska vara 100 procent hjärta. Budskapet är jätteviktigt!

Drömmen om att få chansen att studera på Musicians Institute i Hollywood väcktes redan i samband med att hon tog studenten för tre år sedan. Hon hade då gjort en ljudfil med en presentation av sig själv, men hon fullföljde aldrig ansökningen.

– Innerst inne kände jag nog att jag inte var redo. Dessutom fick jag ett jobberbjudande här i Växjö som jag inte ville tacka nej till.

Nu tre år senare valde Hanna att gå hela vägen och skicka in den där ansökan, kompletterad med tre egna låtar. Men att hon faktiskt sedan skulle bli antagen vågade hon aldrig hoppas på.

– Nej, när jag fick ett mejl från min studievägledare med ett stort grattis hamnade jag i ett chocktillstånd. Jag var tvungen att resa mig upp från datorn och gå runt några varv hemma för att kunna förstå vad som hänt.

Foto: Nadia Hagberg

Musicians Institute i Hollywood rankas som en av de allra bästa musikskolorna i världen. Det strategiska läget mitt i Hollywood och den nära anknytningen till musikbranschen gör att musikbegåvningar från hela världen söker sig dit.

– Stora artister kommer ofta dit för att föreläsa och träffa eleverna. Jag läste exempelvis precis att Alice Cooper besökt skolan. Förutom en massa värdefull kunskap ger det stora möjligheter att skaffa sig kontakter och bygga ett nätverk med personer i musikbranschen. Så det här är definitivt det största som hänt mig!

Hanna ska gå utbildningen Independent Artist. I ett första skede handlar det om sex månader med möjlighet till förlängning.

– Utbildningen börjar den 8 oktober och jag reser till Los Angeles den 17 september.

Annons

Vad blir det första du gör när du anländer till Hollywood?

– Då sätter jag nog på mig mina hörlurar och lyssnar på mina favoritlåtar medan jag tar en promenad i min nya hemstad.

Hur ser du dina fortsatta drömmar ut? Är det ett liv som musikstjärna som lockar?

– Min dröm handlar inte om att bli en megastor artist. Det viktiga för mig är att kunna hålla på med musik. Musikbranschen är förstås väldigt spännande, men den har även en läskig sida. Det som nyligen hände med Avicii är ett av många exempel. Men jag har underbar stöttning och peppning av både familj och vänner.

Innan det bär av till det stora äventyret i USA väntar en intensiv sommar. Hanna kan i nuläget inte avslöja detaljerna, men Växjöborna kan räkna med att både se och höra mycket av Hanna den kommande tiden.

– Ja, det kommer bli en hel del spelningar framöver, både på stora och små ställen. Jag har tackat ja till flera konserter här lokalt eftersom jag gärna vill sprida min musik och vara en förebild i Växjö. Här finns ju så fantastiskt många musikbegåvningar och kan jag inspirera andra känns det fantastiskt kul.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons