Annons

”Homosexualitet är bara en trend”

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Svenska kyrkan deltog i Prideveckan i Växjö och visar sitt stöd för hbtq-personer. Ordföranden i kyrkans högsta beslutande organ gillar inte det.

– Jag skulle aldrig kunna tänka mig att gå med i Pride. Homosexualitet är bara en trend, säger Bruno Edgarsson, ordförande i Växjö stiftsfullmäktige till Smålänningen.

Annons

Centerpartisten från Bolmsö gillar inte Pride.

– Jag är definitivt motståndare till Pride, jag tycker att det ska vara man och kvinna och jag kan inte förlika mig med hbtq. Men jag skulle inte gå ut på torget och skrika ut det, säger han till Smålänningen.

Biskopen i stiftet, Fredrik Modéus, skrev följande på Twitter under torsdagsmorgonen med anledning av Edgarssons utspel.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Viktigt att vi som kyrka står bakom det som regnbågsflaggan uttrycker: Att Gud har skapat oss olika. <a href="https://twitter.com/hashtag/svenskakyrkan?src=hash">#svenskakyrkan</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/pride?src=hash">#pride</a> <a href="https://twitter.com/vaxjopride">@vaxjopride</a></p>&mdash; Fredrik Modéus (@biskopenivaxjo) <a href="https://twitter.com/biskopenivaxjo/status/733174894909919232">May 19, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">C tar avstånd från Bruno Edgarssons uttalanden om homosexuella i media i dag. För oss är människors lika rätt och värde en självklarhet.</p>&mdash; Centerpartiet (@Centerpartiet) <a href="https://twitter.com/Centerpartiet/status/733182632834568192">May 19, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons