Annons

Hon är tillbaka efter femte knäoperationen

Publicerad 11 februari 2016
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten

Växjöbördiga Anna Borgqvist är tillbaka i Damkronorna. Efter sin femte knäoperation, på lika många år, ifjol spelar hon i veckan återigen med landslaget i en fyrnationsturnering i Oskarshamn.

Det var dagen innan samlingen inför förra årets hemma-VM som hon kände att det small till knät när hon tränade hopp på läktaren.

Annons

– Jag fick panik och kände direkt att det var något som inte var som det skulle. Men sedan hade jag jättebra sjukgymnaster i landslaget och jag kände att det funkade. När det sedan gick så bra på VM behövde jag inte tänka på knäet, men någonstans visste jag att det behövdes en operation, säger hon till Aftonbladet.

Anna Borgqvist kunde spela VM och fick där ett genombrott med fem mål och tre assist på fyra matcher. Med det blev hon fyra i den totala poängligan i hela VM. Efter VM väntade hennes femte knäoperation och många ställde sig frågande om hon skulle orka ta sig tillbaka ännu en gång. Borgqvist som var med och slutade fyra i OS i Sotji 2010 har det som tändvätska.

– Hade jag tagit en medalj i OS kanske jag hade nöjt mig, säger hon till Aftonbladet.

Skadorna och operationerna har gett henne ett lugn, nu har hon lärt sig att kroppen ska kännas helt bra innan hon går på is igen. Trots att hon nu är tillbaka i landslagströjan kommer hon behöva fler matcher för att vara komma igång igen.

– Personligen tycker jag att det ska bli kul att testa tempot. Det går mycket fortare här än i Riksserien. Jag är bara så glad att vara med igen, jag får spela på det adrenalinet, säger hon till Aftonbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons