Annons

Hon är tillbaka i landslaget

Publicerad 20 januari 2016
Nellie Ohlsson åker på landslagsläger. Tillsammans med två lagkompisar. Foto: Lena Gunnarsson, SMP
Nellie Ohlsson åker på landslagsläger. Tillsammans med två lagkompisar. Foto: Lena Gunnarsson, SMP

För ett år sedan såg hon landslagskompisarna samlas för läger i Växjö samtidigt som hon själv var mitt i sin rehabilitering. Nu är Växjö DFF:s Nellie Ohlsson tillbaka i landslaget.

Växjö DFF förbereder sig för sin första säsong i elitettan. Truppen är full av lovande spelare som tog ett jättekliv i sin utveckling förra säsongen. Ett riktigt fint kvitto på det är att tre spelare blir blågula i veckan när förbundskapten Calle Barrling samlar F19- och U20-landslaget för läger på Bosön.

Annons

Anna Anvegård och Amanda Persson gjorde flera landskamper med det yngre landslaget under 2015. Samtidigt kämpade Nellie Ohlsson med att ta sig tillbaka till planen efter den knäskada hon ådrog sig hösten 2014. Hon gjorde comeback i somras, var med och tog Växjö DFF till elitettan och får nu åter vara med på en landslagssamling.

– Det är väl lite ett kvitto på allt slit och en belöning. Det har varit tufft. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det var så lång väg tillbaka som det verkligen har varit.

Har du haft landslaget i tankarna under rehabiliteringen?

– Så är det absolut. Förra året var de på läger i Växjö. På dagen som jag åker i år, den 20 januari, tog jag mina första löpsteg förra året. Det är lite kontraster. Förra året var målet att kunna springa igen. Nu får man dra på sig den färgglada tröjan igen.

Hur känns försäsongen med Växjö DFF?

– Jag tror att alla är med på vad det är som krävs i år. Det är ingen serie vi kommer att springa igenom som det blev förra året. Vi börjar på ett helt annat stadie än förra året. Nu har majoriteten av spelar spelat tillsammans, säger Nellie Ohlsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons