Hon blir ny ekonomichef

Publicerad 15 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö kommunkoncern får i september ny ekonom- och finanschef. Det är Katarina Andersson som kommer få ansvaret för bland annat budget, resursplanering, verksamhetsstyrning och uppföljning i hela kommunkoncernen.

– Katarina Andersson har visat att hon har ett stort intresse och stor kunskap om de viktiga ekonomiska flödena och hur de samverkar och påverkar en verksamhet. Vi ser också en enorm styrka i hennes långa erfarenhet inom offentlig sektor, säger Monica Skagne, kommunchef, i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare bland annat varit ekonomichef på Älmhults kommun och redovisningschef på Växjö kommun.

– Det är viktigt att vi arbetar med helheten, att vi tittar på hur våra olika förvaltningar och bolag kan jobba tillsammans och att vi säkerställer transparens. Det är ett måste för att kunna garantera att vi hushåller med våra resurser och ger det bästa till de vi är till för – invånarna, företagen och framtidens växjöbor, säger Monica Skagne i ett pressmeddelande.

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.