Annons

Hon driver storföretaget

Tekla Acs från Alvesta har tillsammans med Helen Van startat företaget Aim‘n, som på fyra år har gått ifrån att sälja några hundra tights till att omsätta närmare 60 miljoner kronor.
Halmstad • Publicerad 3 februari 2018
Foto: Aim‘n

Under hösten 2013 tröttnade Tekla Acs och hennes vän Helen Van på tråkiga träningskläder.

– Vi är båda aktiva och drivna personer och pratade om att det inte fanns några träningskläder på marknaden som kändes motiverande för en sådan livsstil, säger Tekla Acs till Smålandsposten.

Annons

Vännerna träffades under gymnasietiden i Växjö och år 2014 släppte duon sin första kollektion med färgglada och mönstrade träningstights.

– Jag vill nog påstå att vi var först. Visst fanns det liknande plagg innan, men på en annan nivå. Vi fick mycket kommentarer om att våra grejer var fula i början, men vi sket i det och nu märker vi att vi blir kopierade istället, säger hon till Smålandsposten.

De första 400 tightsen sålde slut på bara fyra timmar och nu, fyra år senare, väntas företagets omsätta omkring 60 miljoner kronor. Nästa steg blir en butik i Göteborg och en stor satsning i Tyskland.

– Vi håller på att öppna i Göteborg och är i full gång med att inreda och fixa i lokalen. I slutet av februari kommer vi att slå upp dörrarna där, säger hon till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons