Annons

Hon får årets kulturpris i Växjö

Publicerad 20 april 2016
Foto: David Elg, Smålandspsosten

Anette Rosén från Studiefrämjandets Ensemble Cor får årets kulturpris från kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun.

”Med kultur, engagemang och stort hjärta inspirerar Anette människor med funktionsnedsättning att växa och ta plats”, skriver kultur- och fritidsnämnden i sin motivering.

Annons

Ensemble Cor har årlig en föreställning på Palladium i Växjö. Hon turnerar också med sitt coverband Crazy Daze.

”Vikten av Anette Roséns motto - att våga möta och respektera olikheter - kan inte nog understrykas för ett livskraftigt och mångfacetterat kulturliv”, står det också i motiveringen.

Priset är en glasskulptur av Bertil Vallien. Kultur- och fritidsnämnden har också delat ut två kulturstipendium på 25 000 kronor. De går till konstnären Lukas Andersson och skådespelaren Ludvig Stynsberg.

Nämnden delar också ut tre stipendier på 10 000 kronor. De går till Jorge Alvarez, Centro Cultural Boliviano, Ellen Michaelsdotter Holm, Värends scoutkår och Lars-Göran Pehrsson, Bergs skytteförening.

Samtliga priser delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Linnéparken.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons