Hon får chansen i Växjö DFF

Publicerad 17 juni 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Hon har redan visat upp sig i det svenska F99-landslaget. Lördag eftermiddag tar Alexandra Jonasson plats från start på Växjö DFF:s innermittfält på Myresjöhus Arena. Efter två matchfria helger kommer Älta på besök.

– Hon har gjort det bra i F19 och i division 2-laget, motiverar tränaren Pierre Persson.

Växjö DFF senaste match i elitettan var hemmamötet med Holmalund i slutet av maj. Det blev förlust med 2–3. Fortfarande bra produktion framåt. Och fortfarande lite för många insläppta mål bakåt. Sedan dess har man försökt träna så matchlikt som möjligt.

– Vi har försökt hålla uppe tempot rejält på träningarna. Vi har spelat mycket mer elva mot elva än vi gjort tidigare.

Under de matchfria veckorna har också skolan hunnit sluta för flera av spelarna i truppen. Nu finns det inte nationella prov och student i huvudet längre utan bara fotboll och sommarjobb. Däremot är truppen fortfarande skadedrabbad. Mikaela Almgren och Stina Lennartsson är med på träningarna, men har ännu inte gjort några fulla pass. Stina Holm är också borta på grund av skada. Det är dessutom frågetecken för anfallaren Sofia Johansson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.