Annons

Hon försvarar Jerringpriset – och hyllas

Publicerad 17 januari 2017
Foto: PER JODENIUS, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER JODENIUS, SMÅLANDSPOSTEN

Under gårdagen tilldelades ryttaren och OS-silvermedaljören Peder Fredricson det prestigefulla Jerringpriset, något som inte riktigt gick hem hos alla. Bland annat skrev journalisten Anna Friberg en krönika om att "Det känns bara som ett dåligt skämt", något som fick dressyrtränaren och ridläraren Jenny Johnsson i Växjö att reagera.

– Jag är trött på att ridsporten förminskas och tycker att det är sorgligt när en journalist skriver så. Istället vill jag sprida att ridsporten är stor och inkluderande, säger Jenny Johnsson, dressyrsprånget.

Annons

Jenny Johnsson skrev därför ett öppet brev till Anna Friberg på Facebook. Ett inlägg som, i skrivande stund, delats av hundratals och gillats av tusentals.

– Jag trodde inte att jag skulle få en sådan spridning men det är ju jätteroligt, säger Jenny Johnsson. Läs Jennys inlägg nedan.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjenny.jonsson.923%2Fposts%2F10206041552877963&width=500" width="500" height="285" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons