Annons

Hon funderar på att anmäla chefen

Publicerad 24 januari 2017
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, Smålandsposten
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, Smålandsposten

Turerna kring Barn- och ungdomspsykiatrin i Region Kronoberg fortsätter. Ann Lund, som fick lämna sin tjänst i slutet av november, funderar nu på att polisanmäla sin tidigare chef Annika Hull Laine för förtal.

– Jag har fått väldigt starka rekommendationer om att polisanmäla centrumchefen för förtal och det funderar jag på just nu, säger Ann Lund till Smålandsposten.

Annons

Centrumchefen Annika Hull Laine arbetsbefriade Ann Lund på grund av bristande förtroende till henne. Något som kom som en chock för Ann Lund.

– Jag tycker att det är väldigt allvarligt när en centrumchef fattar denna typ av beslut, utan att förankra det med högre tjänstemän och med politiken och utan att man förstår konsekvenserna av att man tar bort en ansvarig chef. Det är olyckligt och jag tycker att det är ledsamt att det har blivit så här. Det är tungt att se, det är illa för alla som arbetar på kliniken och illa för barn och familjer som behöver den specialiserade psykiatrin, säger Ann Lund till Smålandsposten. Läs en längre intervju med henne här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons