Annons

Hon invigningstalar på Pride

Publicerad 13 april 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Hon har under en stor del av sitt liv kämpat för hbtq-personers rättigheter, drev igenom partnerskapslagen i riksdagen, spelade en stor roll för att sjukdomsstämpeln togs bort från svensk lag och har även varit riksdagsledamot för Liberalerna. Nu blir Barbro Westerholm, 82 år huvudtalare på Växjö Pride.

– En värdigare invigningstalare för året kunde vi inte hitta. Hon symboliserar i hög grad kampen för frihet att vara sig själv. Det är en stor ära för oss i Växjö Pride att hon kommer, säger Suzana Mocevic, ordförande i Växjö Prid i ett pressmeddelande.

Annons

Barbro Westerholm fick redan som barn lära sig av sin pappa att var och en ska ha frihet att leva sitt eget liv så länge det inte skadar andra. Hon fick lära sig att det är viktigt att arbeta för det vi tror på och att inte ge upp.

Mellan åren 1979 till 1985 var hon generaldirektör på socialstyrelsen och under en demonstration utanför huset inspirerades hon för att kämpa för homosexuellas rättigheter.

Idag kämpar hon för frihetsfrågor och är åter igen riksdagsledamot för Liberalerna.

Charlotte Stjernkvist

Barbro Westerholm invigningstalar på Växjö Pride. Foto: Alexander Åström
Barbro Westerholm invigningstalar på Växjö Pride. Foto: Alexander Åström
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons