Annons

Hon kan vinna Guldhanden

Publicerad 24 januari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, Smålandsposten
Foto: LENA GUNNARSSON, Smålandsposten

När Ilham Abdalla kom till Sverige från Somalia år 2008 hade hon aldrig rört en boll. Nu har hon fått över hundra tjejer från 17 olika länder att börja spela fotboll i Växjö.

– I mitt hemland går inte tjejer och fotboll ihop. Men jag är stark i mig själv, har jag beslutat mig för något så gör jag det. Jag frågade mamma om hon ville att jag skulle sitta hemma, gifta mig och skaffa barn, säger Ilham Abdalla till Smålandsposten.

Annons

Nu har Ilham Abdalla chans att vinna Guldhanden, ett rikomfattande stipendium som den ideella organisationen Sverige United delar ut till en eldsjäl eller förening inom fotbollen som arbetar för ökad mångfald och integration.

– Att vinna skulle betyda jättemycket. Men det skulle glädja oss mer om Växjö kommun uppskattar det vi gör än att man gör det i Stockholm, säger hon till Smålandsposten. Läs hela intervjun här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons