Annons

Hotell följer inte lagen

Kronoberg • Publicerad 15 mars 2018
Arkivfoto. Hotellet på bilen har inget med artikeln att göra.
Arkivfoto. Hotellet på bilen har inget med artikeln att göra.Foto: Daniel Svensson, Barometern

En nationell tillsyn av kameraövervakningen på hotell visar att över 40 procent av de granskade hotellen inte följer kameraövervakningslagen. I Kronobergs län har fyra hotell blivit tillsynade. Av dessa fick två, alltså hälften, en anmärkning.

– Anmärkningarna är allvarliga. Hotell är en plats för rekreation, där många vistas på sin fritid och integritetsintresset är högt. Det är viktigt att tillstånden och lagen följs, säger Camilla Wagnervik, jurist på Länsstyrelsen i Västra Götalands län, som sammanställt rapporten.

Annons

De vanligaste anmärkningarna i tillsynsrapporten för 2017 handlade om att hotellen saknade tillstånd, att övervakningen skett utanför tillåtet område, att kamerorna var felplacerade eller att det saknades tydlig skyltning om att kameraövervakning sker.

I tillsynsrapporten har 123 hotell granskats i Sverige. Av dessa har 51 fått en anmärkning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons