Annons

Hotfull och aggressiv man döms

Växjö • Publicerad 16 april 2018
Foto: Oscar Appelgren

En man, född 1975, döms till skyddstillsyn för fyra fall av olaga hot, ringa stöld, ringa skadegörelse och ringa narkotikabrott.

I oktober förra året hotade mannen fyra personer på Sandgärdsgatan i centrala Växjö att han skulle knivhugga dem. Kvinnorna, som är bekanta med mannen, träffade honom vid resecentrum. Efter en kram upptäckte den ena att hon saknade en hundralapp i sin ficka och misstänkte den nu dömde mannen. De konfronterade honom på Sandgärdsgatan där han blev hotfull.

Annons

Några dagar senare slog mannen sönder en toalettdörr och en garderobsdörr i en annan persons bostad i Växjö. Han ska ha blivit aggressiv i samband med att han inte fick låna kontanter på direkten.

Samma månad stal mannen fem cykellysen och ett spännband på Krukmakargatan i Växjö.

42-åringen har erkänt stölden och narkotikabrottet, där han var påverkad av diazepam, men förnekar olaga hot och skadegörelse. Mannen ska betala 5 000 kronor vardera till de hotade personerna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons