Annons

Hundratal poliser arbetade med härvan

Publicerad 6 december 2017
Foto: Lena Gunnarsson

Under tisdagsmorgonen gjorde polisen ett stort tillslag mot organiserad människohandel. Uppemot 30 tiggare ska ha styrts från Växjö och Bulgarien av en välorganiserad liga, som skickat miljontals intjänade kronor utomlands. Enligt Smålandsposten ska över 100 poliser ha deltagit i utredningen och insatsen.

– – Människohandel är ett väldigt, väldigt allvarligt brott. Man utnyttjar utsatta människor för att sko sig själv. Tiggeriet har skett med Växjö som bas men även i kringliggande orter som Lessebo och Hultsfred. Vår bild är att det här nätverket i princip har styrt tiggeriverksamheten i Växjö med omnejd och under spaningen har vi sett någon enstaka tiggare som inte ingått i detta, säger Mattias Sigfridsson, chef i region Syd för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet, till Smålandsposten.

Annons

I tisdags aktion slog polisen till på fyra olika adresser i Växjö, Hultsfred och Virserum. Tio personer har frihetsberövats.

Läs mer här.

Annons

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons