Annons

"Hur bokar man ett rum på LNU?"

Publicerad 12 april 2016
Foto: Johan Christensen

Linnéuniversitetet är det 4:e mest googlade universitetet bland svenska lärosäten, både från Sverige och i utlandet. Detta skriver SvD, som har tagit fram en ny rapport med hjälp av Google.

En av de vanligaste frågorna som sökarna var ute efter var när höstterminen börjar, men för Linnéuniversitetet ville man framför allt veta hur man bokar ett rum på universitetet. Följande fyra mest populära frågorna för det småländska universitetet var:

Annons

2. Hur länge kan man vänta på betyg?

3. Hur ska nya Linnéuniversitetet se ut?

4. När börjar höstterminen?

5. Hur många studenter går på LNU?

På fredag är det sista dag att söka till universitet och högskolor runt om i landet och den mest eftersökta är Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm. På andra plats kommer Linköpings universitet, på tredje plats Lunds universitet och så Linnéuniversitetet på fjärde plats.

Så här har sökningarna på Google sett ut de senaste 12 månaderna. Den blåa linjen visar historiken för antalet googlingar för Linnéuniversitetet i Växjö, den röda visar Linnéuniversitetet i Kalmar och den gula representerar hela Linnéuniversitetet.

<script type="text/javascript" src="//www.google.se/trends/embed.js?hl=sv&q=Linn%C3%A9universitetet+V%C3%A4xj%C3%B6,+Linn%C3%A9universitetet+Kalmar,+Linn%C3%A9universitetet&date=today+12-m&cmpt=q&tz=Etc/GMT-2&tz=Etc/GMT-2&content=1&cid=TIMESERIES_GRAPH_AVERAGES_CHART&export=5&w=500&h=330"></script>

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons