Annons
Nöje

Hyllad komiker till Växjö

Komikern och mångkonstnären Simon Gärdenfors älskar Växjö. På fredag kommer han till Kafé de luxe med sin stand up comedy-föreställning Vesslan, där han utlovar fler självbiografiska och privata inslag.
– Jag behöver inte ljuga längre utan vågar bygga skämten på mitt eget liv.
Publicerad 7 december 2017
Foto: Pressbild

Simon Gärdenfors är något av en multikonstnär. Han har utmärkt sig både som serietecknare, rappare, programledare och komiker.

– De senaste åren har jag främst fokuserat mig på min podcast och stand up comedy medan jag åtminstone för stunden har släppt serietecknandet.

Annons

Vad är det som gör stand up comedy så härligt?

– Jag gillar livsstilen. Att hänga på stand up comedy-klubbarna, att umgås med andra komiker och testa skämt på varandra. Jag tycker även om den snabba responsen. Får man en idé som serietecknare så dröjer det innan du vet om den är bra, serien ska ju tecknas först. Som ståuppkomiker går du upp på scenen, drar skämtet och hör direkt om publiken uppskattar det eller inte.

Simons nya show Vesslan beskrivs som mer självbiografisk och privat jämfört med föregångarna. Med ökat självförtroende som komiker vågar han i högre utsträckning blotta sig som människa.

– Jag behöver inte ljuga lika mycket utan kan hämta stoff från mitt eget liv. Jag vågar skämta om mina relationer, spruckna förhållanden, mitt utseende och min fåfänga, Sedan är det förstås mycket som bara är trams också.

På fredag kommer Simon till Kafé de luxe, ett av hans personliga favoritställen. Växjö är överlag en stad som Simon är väl förtrogen med. Stora delar av hans och Frej Larssons kontroversiella tv-program Samhällsjudo spelades in i just Växjö.

– Dessutom kommer två av mina bästa vänner från Växjö, serietecknaren Henrik Bromander och komikern Lisa Eriksson.

Och på samma sätt som Simon älskar Växjö tycks Växjöpubliken älska Simon. Fredagens föreställning är nämligen slutsåld sedan länge.

– Men vi kommer tillbaka i vår, så håll ögonen öppna!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons